Over mij

Van jongs af aan wist ik dat ik bij de televisie achter de schermen wilde werken. Na mijn studie in New York had ik in Nederland een vliegende start. Binnen een aantal jaar gaf ik leiding aan meerdere teams en was ik financieel eindverantwoordelijk voor diverse productiehuizen. Ik werkte hard en veel en zorgde daarbij helemaal niet zo goed voor mezelf.

Nadat ik twee miskramen kreeg ben ik voor de eerste keer uitgevallen. Want zeven dagen per week werken, niet goed voor jezelf zorgen en zo’n verlies dragen gaan helemaal niet samen.

Vanaf dat moment ben ik me gaan verdiepen in voeding en kwam ik erachter dat je heel veel zelf kunt doen om je lichaam & geest klaar te maken voor een succesvolle zwangerschap. Binnen drie maande was ik zwanger en dit keer ging alles goed!

Vrij snel achter elkaar kregen we twee kindjes en bij de tweede zwangerschap ontwikkelde ik een slaap probleem. Na de geboorte nam dit steeds heftigere vormen aan en daarnaast kreeg ik allerlei uiteenlopende ontstekingen. Voor elke ontsteking kreeg ik een nieuwe antibioticakuur en binnen tien weken stond de teller op negen kuren. Totdat ik op de Eerste Hulp belandde met hevige hyperventilatie en een longembolie.

Op dat moment realiseerde ik me dat ik echt rust moest nemen. Maar hoe dan met twee kleintjes, een drukke baan en een man die veel van huis was? Na een paar goede nachten slaap door slaapmedicatie voelde ik me weer goed. Dacht ik. Toen pas kwam de somberheid boven. Somberheid die voor iemand als ik volledig uit het niets kwam. Deze kenmerkte zich door angstige gedachten die ik niet kon stoppen. Ik heb ontroostbaar en vol schaamte mijn huisarts om hulp gevraagd en zij heeft met spoed de crisisdienst psychiatrie naar mijn huis gestuurd.

“Mevrouw, u hoeft zich niet te schamen. Mensen die niet slapen worden depressief en gaan uiteindelijk vroeg dood.” Met een strip antidepressiva werd ik uit huis gestuurd om rust te nemen.

Omdat ik niet afhankelijk wilde zijn van slaapmedicatie en nu ook een antidepressiva ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Ik kwam terecht bij een orthomoleculair therapeut met een schat aan kennis over het menselijk lichaam, de werking van ons brein, en hoe voeding & suppletie effect heeft op alle biochemische processen in ons lichaam. De processen die ervoor zorgen dat je immuunsysteem goed werkt, dat je goed slaapt en bestand bent tegen stress. ‘Waarom leren wij dat niet op school?’ dacht ik vaak. Het bleek dat ik enorme tekorten had opgebouwd aan essentiële vitaminen en mineralen.

Middels aanpassingen in mijn voeding met aanvulling van diverse supplementen heb ik deze tekorten aan kunnen vullen en voelde ik me al heel snel beter. Ik raakte binnen een maand geheel van de slaapmedicatie af en heb ik nooit meer een sombere gedachte gehad, sterker nog ik kreeg meer energie en ik voelde me gelukkig. Ik herkende mijn vrolijke zelf weer, maar nu een nog betere versie.

Deze kennis wilde ik delen! De intelligentie van ons lichaam en het zelf herstellend vermogen is zo krachtig. Middels het volgen van diverse opleidingen binnen het orthomoleculaire domein heb ik mij gespecialiseerd op diverse veel voorkomende ziektebeelden. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te leren hoe ze ZELF aan de knoppen kunnen draaien om zichzelf beter maken en te houden. We verdienen het allemaal om deze kennis te hebben over onszelf, om hier iets mee te kunnen doen, en vooral om toekomstige ziektes te voorkomen.

Ik kan jou leren hoe je dit lichaamseigen vermogen kunt aanspreken. Het enige wat hiervoor nodig is, is jouw motivatie!