Uncategorized

Orthomoleculair Specialist?

Nancy Pronk

November 13th, 2020

Ik werkte 60 uur per week, had twee miskramen - en niet perse verwerkt in mijn drukke baan - maar gelukkig daarna nog twee prachtige kinderen op de wereld gezet. Mijn man was veel in het buitenland voor werk, dus ook het huishouden lag grotendeels bij mij. Ik viel om. Het voelde alsof ik tegen een betonnen muur was gelopen. Constant hyperalert, wallen tot mijn enkels, altijd gestrest en stiekem hartstikke depressief. Wie was ik geworden? Ik kende mezelf niet meer. Waar was die vitale vrouw vol levensenergie gebleven? Waar was die carrièrevrouw die niet te stoppen was? Waar was de vrouw die diep in de nacht het licht na een feestje uitdeed? Niet alleen voelde het alsof mijn leven stilstond, dat is immer begrijpelijk als je kinderen hebt. Mijn lichaam was nu ook gestopt met functioneren. Hoe kon ik hier uitkomen?
Als de nacht niet meer overgaat in dag, dan ben je ver weg. Ver weg van waar je moet zijn, zeker in de maatschappij zoals wij die nu kennen. Toen Bo, mijn man, weer terug kwam van zijn reis schrok hij. Ik vertelde dat ik bij de huisarts was geweest die dag. Zij maakte zich ernstig zorgen. Zoveel zelfs dat ze de acute psychiatrische dienst had ingeschakeld. Na enkele sessies met de psychiater werd voorgesteld aan de medicatie te gaan. Dat wilde ik niet, ik wilde niet afhankelijk zijn van medicijnen. Via een bevriende neurofeedback therapeut kwam ik terecht bij een orthomoleculair specialist. Zij hielp mij met haar adviezen heel snel uit dit dal. En allemaal zonder medicatie maar door gebruik te maken van het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam. Veel mensen kennen de term orthomoleculair specialist niet, ik toen ook niet.
Wat doet deze 'Ortho' dan eigenlijk?Als je Wikipedia leest dan schrik je. Pseudowetenschappen, wetenschappelijk consensus, niet aangetoond, etc. etc. Waarom werd ik verwezen naar een pseudowetenschapper? Hier begon mijn zoektocht naar het onbekende: de orthomoleculaire wetenschap. Is het wetenschap? Jazeker. De orthomoleculaire wetenschap analyseert wetenschappelijke studies over het mensenlijk lichaam en alle processen die zich hierin afspelen. Door optimale voeding en suppletie kunnen deze processen optimaal gevoed worden wat vaak op zeer korte termijn al kan leiden tot afname van de klachten die horen bij de tekorten. De orthomoleculaire geneeskunde werkt liever nog preventief. Door een gezonde balans te zoeken in werk, voeding, ontspanning en waar nodig suppletie, kunnen de meeste ziektebeelden voorkomen worden.

Alle artikelen

Meer lezen

Dit vind je misschien ook interessant...